Un fermier din raionul Călărași produce suc și magiun de mure

1

Fermierul Ilie Rău din raionul Călărași se ocupă de mai mulți ani de cultivarea murelor, iar recent a inițiat și procesul de fabricare a sucului și a magiunului din aceste pomușoare.

Antreprenorul a explicat că murele sunt niște fucte de pădure foarte fragile și deseori sunt deteriorate la transportare. De aceea s-a decis procesarea lor pe loc.

Sucul obținut este sută la sută natural, fără adaosuri de conservanți sau zahăr. Deocamdată fermierul își vinde sucul și magiunul doar în magazinele din Călărași. Ilie Rău nu a comercializat producția în Chișinău, însă speră că la anul să -și deschidă propriul său magazin în capitală.

O sticlă de un litru de suc pur de mure fermierul o vinde cu 60 de lei.

Sucul de mure poate fi consumat ca atare sau utilizat la fabricarea diferitor sucuri mixte din fructe și pomușoare. Acesta conține vitaminele A, C, E, K, PP și multe alte substanțe nutritive pentru organism.

Sursa: madein.md

Ce părere ai?
Share.

Un comentariu

Leave A Reply

10 + nine =

Powered by themekiller.com