Prognoza agrometeo 8 – 13 aprilie: ploi cu caracter de aversa, in majoritatea zonelor de cultura

0

În intervalul 8 – 13 aprilie va predomina un regim termic al aerului în general normal, în aproape toată țara, informează ANM.

Temperatura medie diurnă a aerului se va încadra între 2…15°C, valori apropiate de normele climatologice, în cea mai mare parte a regiunilor.

Temperatura maximă a aerului va fi cuprinsă între 6…22°C, la nivelul întregii țări.

Temperatura minimă a aerului se va situa între -3…9°C, pe aproape întreg teritoriul agricol, cele mai scăzute valori înregistrându-se în depresiuni, unde izolat vor fi condiții de producere a brumei.

Temperatura medie diurnă a solului la adâncimea de 5 cm va prezenta valori de 4…15°C, limite optime parcurgerii primelor faze de vegetație la culturile de primăvară inființate până la această dată (ovăz, orzoaică, mazăre, borceag, etc.), precum și pregătirii patului germinativ în vederea inființării speciilor de primăvară (porumb, floarea-soarelui, sfecla de zahăr și cartof).

Instabilitatea atmosfericю se va manifesta prin ploi locale cu caracter de aversa în cea mai mare parte a zonelor de cultură, acestea fiind însoțite de intensificări de scurtă durată ale vântului. De asemenea, cantitățile de apă pot fi mai însemnate din punct de vedere agricol, în special la începutul intervalului.

Sursa: stiriagricole.ro

 

Ce părere ai?
Share.

Comments are closed.

Powered by themekiller.com