Găinile își mănâncă ouăle proprii? Iată ce trebuie să faci…

0

În cazul găinilor, ciugulirea ouălor este considerată un comportament periculos și contagios. În plus, acest comportament indică deficiențe nutritive în ceea ce privește alimentația, precum și faptul că locul unde a fost amplasat cuibul nu este potrivit. Ciugulirea ouălor este un comportament distructiv ce lezează în mod sever cantitatea și calitatea ouălor.

Iată câteva soluții care vă pot ajuta să împiedicați găinile să ciugulească ouăle:

  1. Curățați bine cuibarele găinilor. Asigurați-vă că există câte un cuibar pentru fiecare găină.
  2. Asezați în fiecare cuibar puțină căptuleală pentru a preveni spargerea noilor ouă. Puteți așeza și cel puțin 2 ouă din lemn pentru a descuraja găinile să ciugulească ouăle.
  3. Asigurați-vă că hrana pentru găini conține toate substanțele nutritive de care acestea au nevoie. Ciugulirea ouălor este cauzată uneori alimentației necorespunzătoare. Nu hrăniți niciodata găinile cu ouă sparte.
  4. Monitorizați găinile pentru a descoperi care dintre ele au obiceiul de a ciuguli ouăle. Acest comportament poate fi învățat, motiv pentru care găinile cu acest obicei trebuie separate de restul celorlalte.
  5. Lumina din cuibare trebuie să fie în permanență la o intensitate mică. Găinile tind să își ciugulească ouăle atunci când lumina din cuib este prea puternică.
  6. Colectați ouăle la intervale scurte de timp. Acest lucru reduce numărul incidentelor de ciugulire a ouălor.
  7. Fiecare cuibar trebuie să aibă o ușoară pantă, astfel încât ouăle să se poată rostogoli într-o cutiuță la care găinile nu mai au acces.

sursa: agrointel.ro

Ce părere ai?
Share.

Comments are closed.

Powered by themekiller.com