Ce trebuie să ştiţi despre plantarea pomilor primăvara

0

Gospodarii pricepuţi, se ştie, plantează pomii de toamna. Totuşi, ideea plantării pomilor şi trandafirilor primăvara este adânc înrădăcinată în concepţia comună. Dacă vă număraţi printre aceştia ori pur şi simplu n-aţi apucat să plantaţi pomii din toamnă, iată ce e bine să ştiţi:

  1. Aranjaţi lucrurile în aşa mod încât să plantaţi pomii doriţi cât mai devreme, imediat după dezgheţ.
  2. După ce aţi cumpărat pomii, plantaţi-i în cel mai scurt timp.
  3. Primăvara, de regulă, este secetă. Din acest motiv, trebuie să udaţi bine după plantare, mai ales dacă temperaturile cresc.
  4. De asemenea, nu uitaţi să scurtaţi pomii, după plantare, la 70-80 cm, fixând astfel înălţimea tulpinii.
  5. Deşi mulţi producători mizează pe neştiinţa cumpărătorilor, scoţând la vânzare pomi cu înălţimi de 1,5 – 2m, ignoraţi acest aspect, alegând mai degrabă pomii care au mugurii intacţi şi care au o grosime bună.
  6. Dacă primăvara este una răcoroasă, udaţi moderat după 2 săptămâni de la plantare, pentru a permite pământului să se încălzească, facilitând astfel pornirea în vegetaţie.

Atenţionări

  • Atenţie de unde cumpăraţi pomi!
  • Nu cumpăraţi pomi care au pornit deja în vegetaţie!
  • Foarte adesea pomii din supermarchet au mugurii deja desfăcuţi, datorită păstrării în condiții improprii (temperatură prea mare). Nu cumpăraţi aşa ceva, deoarece în contact cu vântul de primăvara riscul ca pomul să se usuce este deosebit de mare.

Sursa: www.paradisverde.ro

Ce părere ai?
Share.

Comments are closed.

Powered by themekiller.com