VESTE BUNĂ pentru AGRICULTORI. IRIGAŢIILE au fost legiferate!

0

SĂ ÎNCEAPĂ REABILITAREA INFRASTRUCTURII DE IRIGAŢII! Ordinul pentru stabilirea modului de implementare a Programului naţional de reabilitare a infrastructurii principale de irigaţii din România a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 0040 din 13 ianuarie 2017, Act nr. 5/13 Ianuarie 2017.

Prezentul Ordin stabileşte modul de implementare a Programului naţional de reabilitare a infrastructurii principale de irigaţii din România.
Potrivit documentului, programul se implementează pe parcursul a 3 etape succesive, după cum urmează:

  • Etapa I, în care se reabilitează un număr de 40 de amenajări de irigaţii;
  • Etapa II, în care se reabilitează un număr de 37 de amenajări de irigaţii;
  • Etapa III, în care se reabilitează un număr de 9 amenajări de irigaţii.

Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare este responsabilă pentru realizarea programului, în condiţiile prevăzute de Hotărârea Guvernului nr. 793/2016 şi de prezentul ordin.

Pentru fiecare etapă de realizare, simultan pentru toate amenajările de irigaţii cuprinse, respectiv 40 de amenajări de irigaţii aferente etapei I, 37 de amenajări de irigaţii aferente etapei II şi 9 amenajări de irigaţii aferente etapei III, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare iniţiază şi derulează atât procedurile de achiziţii de servicii de proiectare, de tip expertiză tehnică, documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii, proiect tehnic, cât şi procedurile de achiziţii pentru execuţia lucrărilor, conform legislaţiei privind achiziţiile publice.

Monitorizarea stadiului de implementare a programului se realizează atât de reprezentanţi ai direcţiei tehnice de specialitate din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, cât şi de reprezentanţi din cadrul structurilor teritoriale din subordinea ministerului cu atribuţii în domeniul îmbunătăţirilor funciare.

Sursa: www.agroinfo.ro

Ce părere ai?
Share.

Comments are closed.

Powered by themekiller.com