PRODUCŢIA GLOBALĂ de GRÂU atinge 751 de MILIOANE de TONE

0

La nivel mondial, în sezonul curent ar urma să se recolteze 751,3 milioane de tone de grâu. Astfel, ministerul agriculturii din SUA, USDA, şi-a mărit cu 6,5 milioane de tone estimarea privind producţia globală.

La baza acestei modificări stă prognoza unei recolte de grâu mult mai mari în Australia, aceasta urmând să ajungă la 33 de milioane de tone.
Ministerul australian al agriculturii, ABARES, şi-a mărit estimarea privind suprafaţa cultivată cu grâu, în plus, USDA se aşteaptă la producţii mai mari la hectar datorită condiţiilor meteo favorabile.

China şi UE plusează
Şi prognoza privind producţia chineză de grâu a crescut: Astfel, în China ar urma să se recolteze 128,9 (plus 0,9) milioane de tone. Producţia de grâu din Uniunea Europeană ar urma să atingă 144 (plus 0,4) milioane de tone.

Cresc şi exporturile
Exporturile globale de grâu ar putea fi de 176,8 (plus 2,6) milioane de tone, estimează USDA. Creşterea este determinată de o recoltă bogată şi de estimarea unor exporturi mai mari din Australia. În Australia se prognozează exporturi de 24 (plus 3,5) milioane de tone. În acelaşi timp s-a redus estimarea privind exporturile ruseşti cu 1 milion de tone faţă de luna trecută, prognozându-se acum exporturi 29 de milioane de tone. Se pare că exporturile din Rusia se mişcă greoi.

Consumul mondial de grâu ar urma să atingă, conform estimărilor USDA, 739,8 (plus 3,3) milioane de tone. La baza acestei modificări stă un consum mărit de grâu pentru producţia de alimente şi de furaje.

Sursa: www.agroinfo.ro
Ce părere ai?
Share.

Comments are closed.

Powered by themekiller.com